Keramiker, formgivare och skulptör född i Alvesta bosatt och verksam i Växjö.

Min ateljé är en av många i ett hus med namnet Italienska Palatset. Huset byggdes en gång som en kopia av just ett italienskt palats. Ett hus med karaktär och stolthet. Under åren har huset som tillhör psykiatrin inom landstinget inrymt olika verksamheter och många gånger inte de allra lyckligaste själar. Många har en känsla av att det förflutna finns kvar i väggarna. Inte nödvändigtvis negativt.

Mina rum är granne med vinden. Där kuttrar det och viner, är aldrig riktigt tyst. Duvorna trivs, vinden gör kullerbyttor under takbjälkarna och jag lyssnar på radio. Jag trivs. Ibland är det dagar när jag arbetar målmedvetet och rytmiskt, ibland är det dagar då jag funderar, drar streck på papper eller kniper snabbt om små lerklumpar. Ibland ger jag mig iväg utanför mina rum, till vardagen. Då försöker jag hålla ögonen öppna, för man vet aldrig vad man får ta med sig tillbaka. Men ibland kommer det besök till ateljén. Som nässelfjärilarna som var där när jag kom tillbaka efter sommaren. De blev kvar. För vart skulle de ta vägen?

Jag är utbildad på Linjen för keramisk konst på HDK i Göteborg. Materialet – leran – och den tredimensionella formen har sedan utbildningen präglat mitt konstnärliga arbete. Relationer, linjer, ytor, rytmer, täthet, tyngd, lätthet i relation till rum och tredimensionell form är begrepp jag fördjupat mig i. Om mina tidigare verk varit tydligt material- och hantverksbaserade är mina senare mer konceptuella. Verken har gått från att vara tillverkade i lera till att även innehålla andra material med nya uttryck. Under åren har mina arbeten visats på museer, konsthallar, gallerier och de finns även representerade i offentliga miljöer.